Terugblik winter 2011-2012 (W2012).

Deze winter was best wel een special geval. Het gemiddelde kwam uit op 4,0°C, iets te zacht dan de normaal van 3,6°C. Niets doet echter vermoeden dat er een vrij koude maand tussenzat, met name februari was stukken te koud na de erg zachte maanden december en januari waarin ook zo goed als niets van winterweer was te bespeuren. Februari daarentegen gaf een koudegolf die twee weken duurde (begon eigenlijk eind januari al) en dat was ook alweer geleden van 1941. Gelukkig zat er ook één dag met sneeuw tussen die het echte wintergevoel deed opleven met een laagje van een kleine 5 cm in vele delen van ons land. De dag dat dit viel, met name op derde februari lag het land alweer voor de zoveelste keer in een verkeersinfarct. De nacht erop vroor het streng tot zeer streng, op mijn locatie Kampenhout zelfs -16,6°C in het gesloten auto station, in open lucht tot -18,4°C en dat was geleden van 7 januari 1985 dat het nog zo koud was gweest. Voor de derde winter op rij het gevoel hebben gehad dat er ook echt winterweder is gepasseerd (met schaatsijs of sneeuw) doet de liefhebber alleen maar juichen, want het jaar 2011 in zijn geheel was jammer genoeg alweer het warmste jaar ooit gemeten in ons land :(.