Update 24/11 om 2015 uur.

Zondagochtend trekt een uitdiepende depressie via het midden van Engeland naar de Noordzee. Zoals wel vaker met zulke depressies is daar dan ook een stevig windveld mee gemoeid langs de zuidoostelijke flank hiervan. Op hoogte van 1 km piekt de wind nabij het koufront en enige tijd hierachter tegen de 55 kt. Echt veel labiliteit in vorm van buien zal er niet zijn, dus als we de regel van rond de 75% toepassen liggen de rukwinden aan de de grond in klasse rond 40 kt. Dat zullen ook de rukwinden zijn die in het binnenland zullen optreden, veelal ergens tussen 35-40 kt, net niet zwaar van aard dus. Over het westen ligt de 1 km wind tegen de 60 kt, daar kunnen de rukwinden dan rond de 45 kt uitkomen. Het hoogtepunt wordt voorzien ergens tussen de nanacht en ochtend. Langs de kust komt er enige tijd een gemiddelde van 35 kt te staan, dit tussen 0600-0900 uur wanneer de wind aanlandig wordt. Dat correspondeert met windkracht 8 of stormachtig. Op volle zee zou dat zelfs >40 kt worden goed voor 9 BF of storm. Kortom gaan varen lijkt geen goed idee en verder houdt U vast aan de takken van de bomen over het westen want daar zou op meerdere plaatsten schade kunnen optreden. Elders lijkt die kans eerder gering, maar dat het ook daar hard zal waaien tijdens nacht en ochtend staat buiten kijf !