Update 15/07 om 0800 uur

Vermits de atmosfeer nog altijd potentieel labiel is, dit tot een hoogte van ongeveer 8-10 km hoogte, zullen er verspreid in het binnenland opnieuw wat intensere buien opduiken vanaf de middag. Gewone onweersverschijnselen lijken hierbij mogelijk, maar dit voornamelijk over de oostelijke landshelft, alwaar de diepte van de buien het grootst is. De eerder beperkte CAPE en schering doet vermoeden dat er wel niks zwaar van aard op het programma staat. Waarschijnlijk in de gele zone >50 ontladingen maar ook lang niet zeker (in die ganse zone) want de lage bewolking zou in de Ardennen lang kunnen blijven hangen waardoor de temperatuur vrij koel blijft en de convectie niet of nauwelijks op gang komt. In de groene zone gebeurd dat wel sneller maar dan meer onder vorm van ondiepe buien maar mogelijks kan er ge├»soleerd toch een Cb met ‘n donderslag opduiken, maar dan wel in princiep niks significants.