Update 14/07 om 0800 uur

Vandaag is de atmosfeer opnieuw vrij diep potentieel labiel, buientoppen kunnen zelfs reiken tot een hoogte van ongeveer 10 km alwaar een temperatuur heerst van -40 à -45°C. Onweersverschijnselen lijken dan ook vrij reëel, maar kijkend naar de eerder beperkte CAPE en schering zou er niks zwaars van aard inzitten. Hagel met doorsnede <2 cm is niet onmogelijk, rukwinden liggen in de klasse rond 30kt. Vanavond neemt de buiigheid tijdelijk af, vanuit het noordwesten trekt dan een backbent occlusie het land in. Mogelijk dat er in het begin nog een verscholen Cb tussenzit met een lokale donderslag, maar normaal gezien niet meer in de mate van hetgeen we overdag te zien zouden moeten krijgen. Het UKMO model voorspeld hierop wel een aanzienlijke hoeveelheid regen, dit voornamelijk over het noordwestelijke tot centrale deel van België.