Update 29/05 om 0800 uur

Op dinsdag is de atmosfeer potentieel labiel en dit reikend tot ongeveer 9 km hoogte. Convectie start door thermiek vanaf een graad of 22, buientoppen hebben een temperatuur van rond de -40°C, voornamelijk over het oosten zelfs nog wat lager. Kijkend naar schering, die is vrij zwak zowel in richting als snelheid. En ook de niet al te grote CAPE van maximaal rond de 1000 J/kg doet vermoeden dat er geen zware verschijnselen zullen inzitten want ook de Fawbush-Miller methode voor bepalen van doorsnede hagel geeft ze < 2cm. Kortom enkel een waarschuwing voor gewone onweersverschijnselen, dus vermoedelijk zal landelijk gezien het aantal ontladingen >50 uitkomen. Buientype eencellig tot meercellig, treksnelheid niet veel meer dan een 10-15 kt, dus lokaal kan er een flinke plets water vallen.